Tentoonstelling van 10 januari 2015 : een groot succes

tentoonstelling2

De tentoonstelling die door Vochte georganiseerd werd naar aanleiding van de publicatie van ons boek over de het vallen van de vlieger in 1940 en over het leven in Vucht tijdens de oorlog werd een groot succes. Veel groter dan we ooit hadden durven dromen.

zaal1

Na een week van opbouw van deze kunstzinnige tentoonstelling vonden we het resultaat zo mooi dat we besloten om ze te verlengen met een week.

zaal3    fanfare

 

Tijdens de eerste dag met de voorstelling van het boek werden we gewoonweg overrompeld. Het zaalgedeelte voorzien voor de boekpresentatie was veel te klein en in allerijl werden stoelen bijgezet. Maar ook dan moesten noch vele bezoekers rechtstaan.

boekenverkoop

Reeds op zondag waren alle boeken aan de man of vrouw gebracht en gezien de massale belangstelling moesten we beslissen tot een herdruk.

tentoonstelling1

Dat we er verstandig aan deden om de tentoonstelling met een week te verlengen blijkt wel uit de dagelijkse bezoekersaantallen. Ondanks de heel beperkte reclame daagden dagelijks tussen de vijftig en honderd bezoekers van heinde en verre op. Bezoekers kwamen van de uiterste grenzen van onze provincie (o.a. Hamont, Tessenderlo, Gingelom). We mochten ook talrijke bezoekers verwelkomen uit onze buurprovincie Nederlands Limburg. Halfweg de tentoonstelling telden we al meer dan duizend bezoekers. Voor een klein dorpje als Vucht kan dat al tellen.

 

Voor info over het speciale herdenkingsboek ‘Vucht in de tweede wereldoorlog – Een Maaslands dorp in de maalstroom van de wereld’  : zie bij ‘Boek: Vucht in de tweede wereldoorlog’ bovenaan deze pagina.

Of bij:

[email protected]

tel. +32  (0)478 56 74 73

 Bestellen kan door overschrijving van 20€ (of 25€ buiten Maasmechelen) op rekening BE28 335021347120 van Vochte, Brugstraat, 26, 3630 Maasmechelen. Met vermelding van: ‘boek WO2’ en uw adresgegevens.

Het boek is een uitgave van de heemkundige kring Vochte.

logo cera zw-w   Logo Mijn-Erfgoed   Logo Erfgoed  Logo Maasmechelen

De publicatie werd mede mogelijk gemaakt door de financiële en logistieke steun van Cera, Erfgoedcel Mijn-Erfgoed en het gemeentebestuur van Maasmechelen.