3de Lijkwagen gerestaureerd.

Op zondag 10 september zijn ter gelegenheid van de restauratie van de lijkwagen uit Mechelen-aan-de-Maas drie paardenlijkwagens te bezichtigen in de kerk van Vucht: namelijk de lijkwagen van Vucht, die van Meeswijk en uiteraard die van Mechelen-aan-de-Maas.

Aan deze laatste was heel wat werk om die terug in goede staat te krijgen. Tijdens de tentoonstelling krijg je een goed zicht op deze restauratie.

De lijkwagen van Mechelen die door de gemeente aangekocht werd in 1911 heeft verschillende opvallende kenmerken. Hij heeft ook een lange geschiedenis achter de rug. Meer dan vijftig jaar werd hij gebruikt om de overledenen te vervoeren naar de kerk en, na de dienst in de kerk, naar het kerkhof.

Nieuwsgierig om dit allemaal met eigen ogen te ontdekken en te luisteren naar het verhaal van de paardenlijkwagens in Maasmechelen? Dan moet je zeker langskomen op 10 september 2023 tussen 10 uur en 17 uur. Toegang is gratis en voor iedereen zonder problemen toegankelijk.

Belangrijke informatie voor uw bezoek.

Op zondag 10 september organiseert de “Koninklijke Oude fanfare Sint Cecilia” van Vucht een rommelmarkt. Delen van de Heirstraat en de Brugstraat zullen dan niet toegankelijk zijn voor autoverkeer. U kan de kerk met de auto bereiken via een omleiding langs de Dageraadstraat (aan de ingang van Vucht), daarna rechts via de Schietskuilstraat en nogmaals rechts via de Haagstraat. Zo komt u in de Dorpsstraat. U kan natuurlijk ook langs de rommelmarkt wandelen in de richting van de kerk. Zo hebt u twee attracties bij dezelfde gelegenheid. Ook met de fiets hebt u geen last van de omleiding.

Ter gelegenheid van deze dag zorgt ECRU Erfgoed voor een mooie serie postkaarten – ontdek jij de gerestaureerde paardenlijkwagens in de Sint-Remigiuskerk?

Meer info: @ecrugeeftkleuraancultuur of www.ecru.be